Tuinkamer koedijk 3 1024x683. Jpg 2

Zo geniet jij ook in de winter van jouw buitenruimte!

Veel mensen associëren hun veranda of tuinhuis met de lente en zomer, maar wist je dat je ook in de winter heerlijk kunt genieten van jouw buitenruimte? Met een paar slimme aanpassingen maak je van jouw veranda of tuinhuis een knusse, winterklare plek waar het zelfs in de koudste maanden fijn vertoeven is. Denk aan verwarmingsopties zoals heaters en elektrische haarden, en de voordelen van het afsluiten van je veranda tegen kou en wind. In dit blog laten we je zien hoe je jouw buitenruimte winterproof maakt, zodat je er het hele jaar door optimaal van kunt genieten.

1. Heaters: creëer warmte onder je veranda of in je tuinhuis

Een goede terrasverwarmer is essentieel als je ook in de winter van je buitenruimte wilt genieten. Een terrasverwarmer zorgt ervoor dat de temperatuur onder je veranda aangenaam blijft, zelfs op koude winteravonden. Er zijn verschillende soorten terrasverwarming om uit te kiezen:

  • Elektrische heaters: Dit is een efficiënte en onderhoudsvriendelijke optie. Elektrische heaters zijn eenvoudig te installeren en kunnen snel warmte leveren zonder veel moeite. 
  • Infrarood heaters: Infrarood heaters stralen warmte uit die direct objecten en personen verwarmt, zonder eerst de omgevingslucht te verwarmen. Dit levert een comfortabele warmte op met minimale energieverspilling, wat ze bijzonder geschikt maakt voor ruimtes die deels open zijn.

Door een heater te installeren, zorg je ervoor dat je veranda een comfortabele plek blijft, ongeacht het seizoen. Let bij de keuze van je heater op de capaciteit en het bereik, zodat je hele buitenruimte verwarmd wordt.

Richard rood hr2 uw veranda specialist 24 05 2024 04568

2. Houtkachels en elektrische haarden voor sfeer en warmte

Wil je naast warmte ook sfeer toevoegen aan je veranda? Dan is een houtkachel of een elektrische haard een perfecte optie. 

Een houtkachel creëert een knisperend vuur en straalt een aangename, intense warmte uit, perfect om je op koude winteravonden naar toe te trekken. In tegenstelling tot een open haard, waarbij veel warmte via de schoorsteen ontsnapt, is een houtkachel veel efficiënter. Het geheim zit in het gesloten systeem: de warmte blijft langer in de ruimte en wordt gelijkmatiger verspreid. Zelfs als de vlammen allang gedoofd zijn, blijft de kachel nog behaaglijke warmte uitstralen. 

Richard rood hr2 logo uw veranda specialist 07 07 2023 03081 scaled

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijkere optie? Dan is een elektrische haard ideaal. Elektrische haarden bieden de uitstraling van een traditioneel haardvuur, maar zonder de rommel en het gedoe van hout of gas. Deze haarden werken op stroom, wat betekent dat je alleen een stopcontact nodig hebt om te genieten van de sfeervolle vlammen.

Een groot voordeel van elektrische haarden is dat ze vaak zowel decoratief als functioneel zijn. Ze creëren niet alleen een gezellige ambiance, maar kunnen ook de ruimte effectief verwarmen. Sommige modellen hebben zelfs instelbare warmte-instellingen, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan de weersomstandigheden. Zo kun je de haard ook gebruiken op dagen dat het nog niet extreem koud is, puur voor de sfeer.

3. Sluit je veranda af voor bescherming tegen wind en kou

Een van de grootste voordelen van een veranda is dat je een beschutte plek hebt, maar in de winter kan de kou nog steeds naar binnen sluipen. Door je veranda af te sluiten, creëer je een warme en knusse buitenruimte die beter beschermd is tegen de elementen. Dit kan op verschillende manieren:

  • Glazen schuifwanden: Een populaire oplossing om je veranda af te sluiten, zijn glazen schuifwanden. Deze wanden beschermen tegen de wind en kou, zonder het buitengevoel te verliezen. Het glas zorgt ervoor dat je nog steeds van het uitzicht en het daglicht kunt genieten, terwijl je veranda afgesloten blijft van de koude buitenlucht. Bovendien kun je op zonnige dagen de schuifwanden eenvoudig openzetten voor ventilatie. Tip: Plaats tochtborstels om te voorkomen dat er koude lucht naar binnen sluipt.
  • Openslaande deuren:Een andere optie om je veranda af te sluiten zijn openslaande deuren. Ze zorgen voor een elegante en klassieke uitstraling. Wanneer ze dicht zijn, houden ze de kou en wind buiten, waardoor je veranda lekker warm en beschut blijft in de winter. Door de grote ramen in de openslaande deuren blijft er genoeg natuurlijk licht naar binnen vloeien. Op mooie dagen kun je de deuren wagenwijd openzetten en genieten van de zon. 

Door je veranda af te sluiten, ontstaat er een soort tuinkamer, waarbij de warmte beter wordt vastgehouden. In combinatie met een heater of elektrische haard geniet je op deze manier het hele jaar door van een behaaglijke buitenruimte.

Richard rood hr2 logo uw veranda specialist 20 09 2024 02383

Zo zie je maar, ook in de winter is jouw veranda dé perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de frisse buitenlucht. Met de juiste toevoegingen, zoals terrasverwarming, een sfeervolle elektrische haard en praktische glazen schuifwanden, maak je van je buitenruimte een knusse en uitnodigende plek waar je ook tijdens de koudere maanden heerlijk kunt vertoeven.

Vergelijkbare berichten